De sluitingsceremonie is een ritueel om het moederschap te eren. En fysiek en energetisch te sluiten na de bevalling. Ook jaren erna.

Tijdens de zwangerschap en geboorte open je letterlijk en figuurlijk. Als moeder geef je je energie aan je kindje. Met deze ceremonie sluit je fysiek en energetisch weer en kom je weer bij jezelf. Als nieuwe, of ervaren, moeder. Als vrouw.

Hoe fijn is het om een hele middag gekoesterd te worden. Om stil te staan bij de transformatie die je hebt gemaakt van vrouw naar moeder. Om te eren dat je je helemaal hebt gegeven en geopend om jouw kindje op aarde te zetten. Tijdens deze sluitingsceremonie kan je al je verantwoordelijkheden even fijn aan de kant zetten en heerlijk zakken in dit moment, speciaal voor jou. 

Je kan deze ceremonie ontvangen na ongeveer 6 weken na de bevalling tot jaren daarna. Hoe bijzonder is het om de fase van het kinderen baren af te sluiten met deze ceremonie, ook als je kinderen al groter zijn? Vrouwen vergeten vaak hoeveel ze van zichzelf geven in het moederschap en weten niet beter dan te functioneren met minder energie. Om je eigen energie weer te gaan ervaren en vanuit die energie te handelen is voor elke moeder belangrijk. Een verse moeder of een flink ervaren moeder. En wat te denken van de Zielsmoeder. Ook na verlies is deze ceremonie heel heilzaam.

Hoe ziet de Sluitingsceremonie er uit? We starten in een kleine vrouwencirkel. Milou en ik zijn er helemaal voor jou om te luisteren naar het verhaal van je zwangerschap en de bevalling. Hoe heb je het ervaren, hoe voelt het voor jou, hoe kijk je er op terug? Vervolgens zet je je intentie neer voor deze sluitingsceremonie.

We koken speciale postpartum kruiden voor je en prepareren alles voor de yoni steam. Deze oeroude traditie helpt om in contact te komen met het gebied waar je kindje heeft gewoond, is gekoesterd en gebaard. De baarmoeder. Tijjdens een geleide meditatie geniet je van dit weldadige moment.

Dan is het tijd voor de vierhanden massage. Wat een traktatie om je lijf weer te voelen, te ervaren dat je een fysieke grens hebt en dat deze aandachtig aangeraakt wordt. We gebruiken hierbij ook de Moxa stick. En hebben extra aandacht voor je buik en voor je hoofd.

We sluiten letterlijk en figuurlijk af met het onderdeel dat de naam aan deze ceremonie heeft gegeven; het Rebozo Sluitingsritueel. Elk onderdeel van je hardwerkende lijf, wat zoveel gegeven heeft en nog steeds doet, wordt gewiegd en gesloten. Stapje voor stapje sluiten we je lijf met de doeken. In deze omhullende cocon laten we het moment zoals het zich voordoet. Na een rustmoment pakken we je weer stap voor stap uit. 

We eindigen met wat lekkers en een kopje thee om je vernieuwde jij vervolgens heerlijk tevreden achter te laten. 

De ceremonie duurt zo’n vier uur en vindt plaats op een zondagmiddag. We hebben plek op zondag 29 mei en op zondag 26 juni. In september zal de volgende mogelijkheid zijn. De kosten bedragen € 390,- voor deze middagvullende belevenis bij jou thuis. Mocht een zondagmiddag je niet lukken, vraag ons naar de kortere versie die we op een avond voor je kunnen verzorgen.

Reiskosten zijn inbegrepen voor Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Daarbuiten bedragen de reiskosten € 0,29 per km vanaf 2651XB.

Praktisch & Kosten

De ceremonie duurt zo’n vier uur en vindt plaats op een zondagmiddag. We hebben plek op zondag 29 mei en op zondag 26 juni. In september zal de volgende mogelijkheid zijn.

 De kosten bedragen € 390,- voor deze middagvullende belevenis bij jou thuis. Mocht een zondagmiddag je niet lukken, vraag ons naar de kortere versie die we op een avond voor je kunnen verzorgen.

Reiskosten zijn inbegrepen voor Berkel en Rodenrijs en Bergschenhoek. Daarbuiten bedragen de reiskosten € 0,29 per km vanaf 2651XB.

Wat anderen zeggen...

Gratis e-book ontvangen?

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn e-book met 30 waardevolle tips voor een natuurlijk verloop van de geboorte gratis in je mailbox!
Scroll naar top