Bolle buik

In je buik is het een *****-sterren hotel, All-inclusive!Esther Hut 33 weken zwanger

Wat een paradijs is het in mama’s bolle buik.  Er is een heerlijke kalme sfeer. het licht is gedimd, de geluiden worden gedempt. Je dobbert in een heerlijk verwarmd bad en het heeft de perfecte temperatuur. Je omgeving is zacht, warm en je wordt er continue door omhelsd en geknuffeld en door begrensd. Je hebt geen last van knellende en kriebelende kleding, alleen je huid is je omhulsel. Je krijgt continue voeding, het is 24/7 roomservice, alles inclusief. Je hoeft er niet eens om te vragen, het komt gewoon precies wanneer jij het nodig hebt. En het allerbeste? Je hebt altijd contact met je mama. Jullie zijn nooit van elkaar verwijderd en zijn continue bij elkaar.

Je staat zo sterk in contact met je mama, dat alles wat zij voelt en meemaakt, ook bij jou terecht komt. Niet alleen de geluiden van bijvoorbeeld een lawaaierige omgeving, of heftige bewegingen, maar ook de emoties. Dat maakt je misschien soms een beetje van slag. Want begrijpen doe je het niet, maar je voelt wel een verstoring in het paradijsje. Soms een kleine verstoring, die snel weer wegebt, maar soms een grote. En dat merk je ook in je lijfje. Dat heet stress. Het helpt als mama weer contact met je maakt en je uitlegt wat er aan de hand is. En dat het ook weer over gaat, bijvoorbeeld, of dat het nu even niet te vermijden is maar dat het straks weer goed komt. En dat ze liefdevol via haar buik jouw lijfje aait waardoor je je weer fijn voelt en ook letterlijk voelt dat het goed is. 

Stress is niet te vermijden, ook al zitten jullie samen in een vijfsterren resort op het meest prachtige eiland, 9 maanden lang, dan nog zullen er stressmomenten zijn. Al is het maar in mama’s gedachten. Want elke gedachte heeft namelijk een chemische en fysieke reactie in het lichaam. Van haarzelf, en dús ook van jou.

Maar… als er genoeg ontspannen en stressloze momenten tegenover staan, zijn de effecten beter te overzien. 

Daarom doet jouw mama haar best om zich goed voor te bereiden op het moment dat je op deze wereld komt. Om te leren hoe ze makkelijk en snel kan ontspannen, zodat jullie allebei die heerlijke ontspannings-stofjes zoals endorfines en oxytocines voelen. Zo vaak als dat mogelijk is. En door dit vrijwel dagelijks een keer te oefenen, ervaren jullie de fijne effecten van deze stofjes en komt je mama steeds sneller in die diepe ontspanning. Én maakt ze elke keer bewust contact met jou en tijd voor jullie vrij. Dit helpt niet alleen voor jouw geboorte straks, maar ook voor deze bijzondere, fijne periode dat je in haar buik zit en voor straks, als jij geboren bent. 

baby echo

Baby ‘kust’ de placenta

Lief hè? Die mama van jou… maar dat wist je allang hè?