Eendaagse Very Important Partner-cursus

”Ze knijpt zijn hand helemaal fijn, terwijl hij met een verbeten glimlach een washandje op haar voorhoofd legt terwijl ze “Vader? DADER !” uitschreeuwt…” 

Kan het ook anders? Absoluut!

Een partner is tijdens een geboorte uitermate belangrijk. Zó belangrijk dat wij daar een aparte trainingsdag voor samengesteld hebben. Onze Very Important Partnerdag! Wat houdt deze dag in? 

 Je leert hoe je je partner eenvoudig in een ontspannen staat brengt. Verder kijken we naar hoe je als tussenpersoon fungeert tussen je partner en de zorgverleners. Ook leer je hoe je jullie geboortevoorkeuren kunt waarborgen. Kortom: hoe schep je díe voorwaarden waardoor jullie kindje in een zo rustig mogelijke omgeving geboren wordt. Uiteraard besteden wij veel aandacht aan hoe jullie als drie-eenheid de bevalling doorlopen. 

Je partner, jijzelf en jullie kindje. De geboorte van jullie kind is een zeer bijzondere gebeurtenis, die alle lof en eer krijgt die het verdient. Het is een moment dat jullie relatie een extra dimensie krijgt.  

Deze VIP-dag is voor jullie beiden. Jullie gaan het proces van de voorbereiding op de geboorte van jullie kindje sámen in. Net als bij de bevalling, samen. 

Onderwerpen die onder meer aan bod komen: 

* Alle informatie over de bevalling van A tot Z; wat kunnen jullie verwachten. 
* Hoe zet je je angst om in vertrouwen en hoe kun je je mindset positief  gebruiken. 
* Bewustwording van deze bijzondere periode dat de baby in de buik groeit. 
* Ontspanningsoefeningen en vaardigheden om snel in de ontspanning te kunnen komen tijdens de bevalling. 
* Ademhalingstechnieken die het lichaam ondersteunen tijdens de bevalling. 
* Tips over het houden van de regie en het maken van weloverwogen keuzes tijdens het geboorteproces. 
* Hoe maak je een geboorteplan waar jullie voorkeuren in staan. 

Na de pauze, waarin een heerlijke zwangerproof-lunch wordt genoten, gaan de moeders met Esther in een diepe ontspanning waarbij angst wordt omgezet in kracht en vertrouwen. De vaders gaan met Marcel een uurtje op pad  om een lekkere bak koffie of een lekker pilsje te drinken en men-proof informatie met elkaar te delen. 

In aanloop op de VIP dag maken jullie de informatie eigen via de online omgeving. Tevens krijgen jullie toegang tot de besloten FB community, daar lees je nog meer achtergrondinformatie. Zo kunnen jullie volledig voorbereid én bewust de komende weken ingaan en toeleven naar deze life changing gebeurtenis.   

Wie zijn wij? 

Marcel en Esther Hut (45 jaar) hebben samen zes bevallingen doorgemaakt en veel verschillende ervaringen, maar vooral inzichten opgedaan. Ze delen deze inzichten die bij hen gaandeweg leidde tot een serene bevalling. 

Esther is geboortecoach en professional op het gebied van zwangerschap en geboorte. Zij heeft tijdens haar zes verschillende bevallingen veel inzichten opgedaan. Elke bevalling leerde ze lessen en paste deze bij het volgende kind toe. Zij weet hierdoor de theorie en de praktijk heel goed te combineren. 

Marcel is fysio- en manueeltherapeut en weet veel over de fysiologie van het lichaam, ademhalingstechnieken en over het stress-systeem van het lichaam. Bovendien heeft hij Esther bij de bevallingen heel fijn bijgestaan en hebben ze hun kinderen als een team op de wereld gezet. Hij vertelt graag hoe hij dat heeft gedaan en draagt zijn tips gepassioneerd over. 

 

JACO: “Je zal achteraf absoluut geen spijt hebben van deze investering die ten goede komt aan jezelf, je relatie en je ongeboren kindje.

Wie denkt dat de cursus alleen voor de zwangere vrouw is bedoeld heeft het mis. Voor de man is deze cursus minstens zo belangrijk. De man vormt namelijk samen met zijn vrouw een team en een kenmerk van een team is dat er wordt samengewerkt.
De vrouw doet weliswaar het meeste fysieke werk, maar wat daarbij heel belangrijk is is dat de vrouw zich op haar gemak voelt, dat de sfeer ontspannen en relaxed is, dat ze vertrouwen heeft en vooral blijft houden in haar lichaam en het kindje, dat ze overtuigd blijft dat beide (het lichaam van de vrouw) en het kindje precies weten wat ze moeten doen.
En daar komt de rol van de man om de hoek kijken. Welke bijdrage kan de man leveren aan dit team-work. Tijdens deze cursus krijgen zowel de vrouw als de man de handvatten voor aangereikt. Hoe kun je met concrete handelingen, zoals ademhalingstechnieken, affirmaties, massages, houdingen, samenwerking etc. in vertrouwen blijven en ontspannen blijven. Niks zweverigs aan dus, maar wel heel praktisch en bruikbaar.
 
Als bonus wordt de cursus dan ook nog eens door Esther gegeven op een leuke enthousiaste, vrolijke  maar vooral professionele manier, zodat je achteraf absoluut geen spijt zult hebben van deze investering die ten goede komt aan jezelf, je relatie en je ongeboren kindje.