Ervaringen

“Je zal achteraf absoluut geen spijt hebben van deze investering die ten goede komt aan jezelf, je relatie en je ongeboren kindje.”

Wie denkt dat de cursus alleen voor de zwangere vrouw is bedoeld heeft het mis. Voor de man is deze cursus minstens zo belangrijk. De man vormt namelijk samen met zijn vrouw een team en een kenmerk van een team is dat er wordt samengewerkt. De vrouw doet weliswaar het meeste fysieke werk, maar wat daarbij heel belangrijk is is dat de vrouw zich op haar gemak voelt, dat de sfeer ontspannen en relaxed is, dat ze vertrouwen heeft en vooral blijft houden in haar lichaam en het kindje, dat ze overtuigd blijft dat beide (het lichaam van de vrouw) en het kindje precies weten wat ze moeten doen. En daar komt de rol van de man om de hoek kijken. Welke bijdrage kan de man leveren aan dit team-work. Tijdens deze cursus krijgen zowel de vrouw als de man de handvatten voor aangereikt. Hoe kun je met concrete handelingen, zoals ademhalingstechnieken, affirmaties, massages, houdingen, samenwerking etc. in vertrouwen blijven en ontspannen blijven. Niks zweverigs aan dus, maar wel heel praktisch en bruikbaar. En als bonus wordt de cursus dan ook nog eens gegeven door Esther op een leuke enthousiaste, vrolijke  maar vooral professionele manier, zodat je achteraf absoluut geen spijt zult hebben van deze investering die ten goede komt aan jezelf, je relatie en je ongeboren kindje.

Jaco

“Na de cursussen waarbij al mijn vragen beantwoord werden en mijn onzekerheden besproken was mijn angst verdwenen”
22 september jl ben ik bevallen van een wolk van een dochter. Tijdens mijn zwangerschap keek ik in de eerste instantie met wat angst en onzekerheid naar de bevalling. Ik had geen enkel idee wat mijn lichaam moest doormaken en wat er nu precies gebeurde tijdens een bevalling met m’n lichaam. Om die reden ben ik op internet gaan zoeken naar zwangerschapscursussen en kwam ik bij Esther terecht.

Na de cursussen waarbij al mijn vragen beantwoord werden en mijn onzekerheden besproken was mijn angst verdwenen en wilde ik graag het ‘geleerde’ in praktijk brengen. Mijn bevalling duurde nog geen 2,5 uur! De wens was er om in het ziekenhuis te bevallen, maar gezien het feit dat het zo snel ging hebben we dat niet meer gehaald. Terugkijkend op m’n bevalling had ik het niet anders gewild en wil ik Esther hartelijk bedanken voor alle tips en ademhalingstechnieken die we gekregen hebben waardoor de bevalling uiteindelijk een fluitje van een cent was en de mooiste ervaring van mijn leven is!
Judith

 
“De cursus heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen.”
Aanrader! Vooraf wist ik niet goed wat ik konden verwachten, maar de cursus heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen. Esther heeft mijn angsten en zorgen weggenomen, waar ik de bevalling eerst nog als iets engs en pijnlijks zag, heb ik nu het vertrouwen dat wij het aankunnen en ik kijk er zelfs naar uit. De cursus is alles behalve zweverig en heeft zowel mij als mijn vriend veel informatie gegeven over hoe de bevalling in zijn werk gaat, welke fases er zijn en de bijbehorende ontspanningsoefeningen. Hoe je het beste met je lichaam samen kunt werken m.b.v. ademhalingstechnieken, wat bevorderlijk is voor een voorspoedige bevalling. Ook de benadering van de bevalling als een mooie ervaring i.p.v. een pijnlijke ervaring werkte goed voor ons. Nogmaals super bedankt voor alle goede zorgen Esther, wij hebben veel opgestoken van de cursus en gaan met een goed gevoel de bevalling tegemoet!
Rachel
 
“Het heeft ons veel vertrouwen gegeven in het geboorteproces!”
Ik kan de cursus Hypnobirthing die Esther bij ons thuis is komen geven echt enorm aanbevelen! Het is inhoudelijk een hele interessante cursus die precies aansloot op onze behoeftes. Het heeft ons veel vertrouwen gegeven in het geboorteproces! Daarnaast is Esther echt een heel fijn en warm persoon, die de cursus op een liefdevolle en betrokken manier geeft 🙂 We waren helemaal op ons gemak bij haar en ze voelde ons goed aan. Dankjewel voor je goede zorgen Esther! 
Zarinda en Rick
 
“Dankzij de cursus van Esther kijk ik uit naar de bevallig, dus HypnoBirthing is zeker een aanrader.”
De cursus HypnoBirthing leert je niet alleen de ontspannings- en ademhalingstechnieken, maar verduidelijkt ook waarom deze technieken wetenschappelijk gezien tot een fijnere bevalling bijdragen.
Esther legt uit hoe angst / spanning of ontspanning / vertrouwen de hormonen en spieren van de baarmoeder beïnvloeden.
Heel fijn vond ik aan de HypnoBirthing-cursus dat de man ook een belangrijke rol krijgt, wat mij het gevoel geeft dat ik er tijdens de bevalling niet alleen voor zal staan. Dankzij de cursus van Esther kijk ik uit naar de bevallig, dus HypnoBirthing is zeker een aanrader.
Natascha Baritsch
 
“Het gevoel dat je het samen doet geeft een gevoel van vertrouwen en veiligheid, een gevoel dat wij samen graag meenemen in het proces.”
 Voordat mijn vrouw en ik begonnen aan de cursus HypnoBirthing waren we toch een beetje sceptisch (past dit wel bij ons en is dit wat wij willen). Dit gevoel werd al snel door Esther tijdens een gesprek voor de cursus weggehaald.
HypnoBirthing is een cursus die je meeneemt door het proces voor, tijdens en na de bevalling en richt zich met name op het partnerschap in deze en vraagt ook daadwerkelijk wat van de man of partner, zodat deze niet werkeloos toe hoeft te kijken of enkel de spreekwoordelijke hand mag vasthouden. Het gevoel dat je het samen doet geeft een gevoel van vertrouwen en veiligheid, een gevoel dat wij samen graag meenemen in het proces.
Esther geeft de cursus met verve en licht het proces van A tot Z toe geholpen door enige praktijk ervaring ;-). Haar persoonlijke aanpak, openheid en het toepassen van haar eigen ervaringen zorgen ervoor dat de bevalling en alles eromheen al snel wordt gezien als een fantastische ervaring in plaats van het beeld van pijn en ongemak dat de meeste mensen (waaronder ikzelf) hiervan hebben/hadden.
 Ik zou Esther (en de cursus), zonder enige twijfel, direct aanraden aan iedereen die zoekt naar een cursus die jullie dat beetje vertrouwen geeft dat je nodig hebt tijdens de zwangerschap en de bevalling. Je krijgt er geen spijt van!
Bas Holleman
 
“Een heel fijne cursus ter voorbereiding op de bevalling!”
Wij waren op zoek naar een bevallingscursus waar zowel ik als mijn partner ons prettig bij zouden voelen. Een no-nonsense cursus waarbij de nadruk wordt gelegd op het natuurlijke proces van de bevalling. Ik was zelf erg gecharmeerd van HypnoBirthing®, een techniek van bevallen waar ik op werd geattendeerd door een vriendinnetje. Het is nog niet heel erg bekend in Nederland maar laat er nou net iemand in Lansingerland zijn die de HypnoBirthing cursus geeft! Esther Hut is een erg fijne coach bij wie je je gelijk op je gemak voelt. Wij hebben ons geen moment ongemakkelijk gevoeld alhoewel het voor ons de eerste bevalling is en het voor ons dus allemaal redelijk nieuw is.

Esther is enthousiast over HypnoBirthing en haar enthousiasme werkt aanstekelijk. Mede door haar jaren ervaring voor de klas weet ze de materie goed over te brengen. Met behulp van plaatjes, filmpjes, lintjes (!) en visualisaties weet ze een goed beeld te schetsen van de bevalling. Tevens werkt haar kalmerende stem ontspannend bij de verschillende ademhalingsoefeningen. Esther heeft ons vertrouwen in een natuurlijke bevalling alleen nog maar meer weten te vergroten. Wij zien er zelf stiekem een beetje naar uit! Oh ja, en HypnoBirthing zweverig? Verre van! Het richt zicht juist op de natuurlijke bevalling; het vertrouwen hebben in je lichaam wat gemaakt is om te baren. Back-to-basics zeg maar!
Wij bevelen de HypnoBirthing cursus van Esther Hut van harte aan ter voorbereiding op de bevalling!
Mireilla & Fred