De Geboortecursus 

Alle facetten van de bijzondere periode van de zwangerschap en de geboorte komen aan bod:

  • Bewustzijn in de zwangerschap en contact maken met jullie kindje.
  • Diepe ontspanningsoefeningen voor de moeder zelf.
  • Makkelijke vaardigheden voor de partner om de moeder snel in de ontspanning te krijgen.
  • Effectieve ademhalingsoefeningen voor de bevalling.
  • Praktische en heldere informatie over de bevalling van A tot Z.
  • Het opstellen van jullie geboortevoorkeuren in een geboorteplan.
  • Hoe om te gaan met interventies in het natuurlijke geboorteproces.
  • Het loslaten van angsten en omdenken naar vertrouwen.

De beste en mooiste technieken en vaardigheden worden aan jullie overgebracht.
Er zitten onder andere elementen in van Hypnobirthing, Positief over Bevallen, De Vrije Geboorte, de Magische Negen Maanden en de prenatale psychologie van APPPAH. Ik heb zelf zes keer het geboorteproces doorlopen en heb daar veel inzichten in opgedaan. Dit is het persoonlijke sausje wat de cursus afmaakt. De theorie is hierdoor verweven met de praktijk, een perfecte combinatie.

Na deze cursus zijn jullie in staat om te vertrouwen op de natuurlijke geboorte instincten. Door in vertrouwen over te geven aan het natuurlijke geboorteproces verloopt de bevalling soepeler.

Je kan kiezen uit drie vormen waarin de cursus live wordt gegeven. Voor alle vormen geldt dat je voor elke bijeenkomst online modules krijgt en bekijkt.
Tijdens de bijeenkomsten komen de verdiepende oefeningen aan de orde, kunnen jullie de technieken live ervaren en oefenen en is er ruimte voor al jullie vragen:


1.
Groepscursus,
3 bijeenkomsten van 19.30-21.30 uur.

De groep bestaat uit maximaal 4 stellen. Hierdoor is er genoeg aandacht voor iedereen én heb je profijt van het sociale en interactieve aspect van een groep. 

Dinsdag 5 oktober, 19 oktober en 26 oktober 2021 (er is nog plek voor 4 stellen)
Dinsdag 2 november, 9 november en 16 november 2021 (er is nog plek voor 4 stellen)
Dinsdag 7 december, 14 december en 21 december 2021 (er is nog plek voor 4 stellen)

 

 


2.
 Privécursus aan huis
3 avonden van 2 uur.

Heel wat stellen zijn je voorgegaan en kiezen voor de cursus aan huis. Op je favoriete zitplek in huis de informatie tot je nemen en de oefeningen meedoen is erg prettig.  Als je al kinderen hebt, is het handig want je hoeft geen oppas te regelen. Zodra ze op bed liggen gaan we samen aan de slag. Met informatie en oefeningen op maat, speciaal voor jullie. Oprecht quality-time met je geboortepartner en je nieuwe baby.

Dagen in overleg. Ik heb nog plek voor privé begeleiding voor 1 stel in november en 1 stel in december 2021.


3. Eendaagse Very Important Partner-cursus
Zondag van 11.00-17.00 uur.

Compact, alles in één dag. Deze dag wordt door Esther en Marcel samen gegeven. Het accent ligt hier nóg meer op de rol van de partner. Samen toewerken naar de geboorte van jullie kindje. Deze dag is inclusief lunch. Ook gaan de vaders na de lunch apart met Marcel men-proof informatie en ervaringen delen terwijl de vrouwen in diepe ontspanning hun angsten omzetten in vertrouwen.

Deze dag staat nog niet gepland, maar gaan we organiseren als er weer vraag naar is.
We zijn blij dat we hem  nu weer kunnen organiseren! Wil je ook een VIP-dag meemaken, stuur ons een berichtje naar info@estherhut.nl dan weten we of er genoeg vraag is om hier weer een top dag voor te organiseren!

JUDITH: “Na de cursus waarbij al mijn vragen beantwoord werden en mijn onzekerheden besproken was mijn angst verdwenen”

Onlangs ben ik bevallen van een wolk van een dochter. Tijdens mijn zwangerschap keek ik in de eerste instantie met wat angst en onzekerheid naar de bevalling. Ik had geen enkel idee wat mijn lichaam moest doormaken en wat er nu precies gebeurde tijdens een bevalling met m’n lichaam. Om die reden ben ik op internet gaan zoeken naar zwangerschapscursussen en kwam ik bij Esther terecht.

Na de cursus waarbij al mijn vragen beantwoord werden en mijn onzekerheden besproken was mijn angst verdwenen en wilde ik graag het ‘geleerde’ in praktijk brengen. Mijn bevalling duurde nog geen 2,5 uur! De wens was er om in het ziekenhuis te bevallen, maar gezien het feit dat het zo snel ging hebben we dat niet meer gehaald. Terugkijkend op m’n bevalling had ik het niet anders gewild en wil ik Esther hartelijk bedanken voor alle tips en ademhalingstechnieken die we gekregen hebben waardoor de bevalling uiteindelijk een fluitje van een cent was en de mooiste ervaring van mijn leven is!