Een geboorte is een life changing event. Een moeder vergeet nooit meer hoe de geboorte van haar kind was, hoe haar bevalling was. Er gebeuren op dat moment twee cruciale dingen. Een geboorte van een baby en een bevalling van een moeder. 

Als de bevalling zwaar is geweest, als je een knoop in je maag krijgt als je er aan terugdenkt of zelfs tranen, dan kan dat betekenen dat het een traumatische ervaring is geweest. Dit zit in je systeem en blijft knagen op onbewust niveau. Mentaal maar ook fysiek. Je kan er snel overheen zetten en denken ‘maar mijn kind is gezond en het is achter de rug’, maar de effecten zitten wel in lijf.

Met een sessie waarin jij je bevallingsverhaal doet, en we samen je bevalling in kaart brengen, kunnen er al pijnpunten worden verlicht. De gespreksvorm zelf is al helend op zichzelf. 
Op lichamelijk niveau brengt een Reflexintegratie behandeling weer rust terug in het lichaam. Het laat het lichaam voelen dat de gebeurtenis achter de rug is, en het de stress-modus los kan laten. Twee behandelingen kunnen een wereld van verschil maken!

Het kan zijn dat de geboorte van je kind heftig is geweest. Er is misschien paniek geweest, je kindje kan het moeilijk hebben gehad, of er zijn kunstverlossingen nodig geweest. 
Elk kind dat geboren wordt, maakt een zware reis door. Maar als er extra stress is geweest, bij de moeder of bij de omgeving, dan kan de geboorte van je kind traumatisch zijn geweest. Soms merk je daar niets van, en ga je weer snel door met de orde van de dag. Immers ‘Je hebt je kind gezond in je armen, dus het is allemaal goed gekomen’. Maar soms is het kindje lange tijd van slag, huilt het heel veel, valt het moeilijk in slaap omdat het nog steeds op scherp staat en heel snel schrikt. Of ouders voelen intuïtief aan dat de kern van de klachten bij de geboorte ligt. Sommige kinderen ontwikkelen zich niet zoals verwacht, er zit iets in de weg. Dan gaan we terug naar de geboorte en daar zit vaak de angel.

We kunnen dit op meerdere niveaus oplossen.
Fysiek, met Reflexintegratie behandelingen. Hierbij gaan we de rust terugbrengen in het lijfje van je kind, en laten voelen dat het stress moment achter de rug is. Het kan weer ontspannen. Ook gaan we daar specifiek een paar reflexen langs om te kijken of deze goed functioneren. De geboorte en de periode in de baarmoeder is namelijk fundamenteel voor het goed functioneren van deze reflexen. Anders gaan ze de ontwikkeling in de weg staan. Fysiek en emotioneel.

We kunnen ook een Luisterkind Afstemming doen. Dan maak ik op zielsniveau contact met  je kind en vraag hem de vragen die je wil stellen. Ik luister en schrijf dit op. Dit ontvang je in de mail. Het voordeel is dat je niet naar mij toe hoeft, het is op afstand en je kindje wordt niet verstoord in zijn bezigheden. Maar vooral dat je antwoorden krijgt op dingen die je kind nog niet onder woorden kan brengen. Op zielsniveau. Misschien zit er wel een andere oorzaak onder de klachten en heeft de geboorte niet als dusdanig traumatisch ervaren. Dan kan je met de echte oorzaak aan de slag. Meestal zijn dingen al opgelost als de Luisterkind Afstemming is geweest, het kind voelt zich gehoord en dat is helend. Een Luisterkind Afstemming kan gedaan worden vanaf dat hij 8 weken oud is tot 10 jaar. Daarna ook, maar moet hij wel zelf toestemming geven. 

Tenslotte is er ook de mogelijkheid om de Geboortepatronen inzichtelijk te krijgen. Dat is een sessie van 1,5 a 2 uur. Daar gaan we samen de geboorte van je kind helemaal in kaart brengen en vallen de puzzelstukjes op zijn plek. De manier waarop je geboren bent bepaalt hoe je in het leven staat. Als ouders komt er door de sessie begrip en inzicht, wat ontzettend helend werkt. Voor het kind maar ook voor de ouder zelf. Deze sessies zijn transformerend voor het verwerken van de geboorte en ook voor het verwerken van de bevalling.