Voorstellen

Mijn naam is Esther Hut en ben de persoon achter Wijs en Blij.DSC_1738

Ik ben 15 jaar leerkracht geweest, waarvan de laatste 12 jaar in het Speciaal Onderwijs. Ik heb les gegeven aan kinderen met een verstandelijke beperking met/zonder autisme op het Rotterdam College – Middelbaar Onderwijs voor Zeer Moeilijk Lerenden.

In 2009 heb ik de Masteropleiding afgerond voor Special Educational Needs en mag ik mij specialist in beperkingen en handicaps noemen. Ik heb daar veel kennis vergaard over kinderen met leermoeilijkheden.

De laatste jaren heb ik mij steeds meer gespecialiseerd in lees- en leerproblemen en de oorzaak ervan. Ik raak geïntrigeerd door het ‘waarom’. Waarom lukt het lezen niet bij dit kind, ondanks alle interventies? Hoe komt het nu dat het niet beklijft?

Door het volgen van diverse cursussen en opleidingen kan ik nu kinderen helpen die leerproblemen hebben als gevolg van een voorkeur voor de rechterhersenhelft (beelddenkers), oogsamenwerkingsproblemen (fixatie disparatie) en reflexrestanten. Het is geweldig om deze kinderen te zien opbloeien en succeservaringen op te zien doen!