Hoe fijn is het om als baby letterlijk een warm welkom te ervaren bij zijn geboorte?

Lijkt het jou ook heerlijk om ontspannen in het weldadige warme water te bevallen?

Mijn eigen ervaringen maken dat ik fan ben van het geboortebad. Ik heb drie keer op bed gebaard en drie keer in bad en ik merkte het verschil in de intensiteit van de weeÎn. De weeÎn werden verzacht zodra ik het weldadige water in stapte. Door de bewegingsvrijheid was het persen zoveel makkelijker in het bad, en kon mijn jongste kindje ondanks een minder handige ligging toch heel soepel geboren worden. Ik verhuur bevallingsbaden om zoveel mogelijk baby’s en moeders deze positieve effecten te laten ervaren.

Voordelen voor de moeder
 • Het warme water werkt weldadig en ontspant. In je hersenen komen er werkelijk ontspannende stoffen vrij door alleen maar in het water te zijn. Deze ontspannende werking werkt nog zo’n 24 uur lang door!
 • De ontsluiting gaat hierdoor vlotter en de bevalling verloopt soepeler
 • De moeder kan beter in haar cocon blijven en de oxytocine en de endorfines laten stromen in haar lichaam. Deze hormonen zijn dé bevallingshormonen die zorgen dat de baarmoeder goed en effectief samentrekt. En de endorfines zijn een natuurlijke pijnstiller.
 • Moeders ervaren door het water meer comfort en minder pijn tijdens de ontsluitingsfase en de persfase.
 • In het water zijn de moeders gewichtloos. Hierdoor kan ze alle houdingen aannemen die prettig voelen. Ze kan ook makkelijk wisselen van houding. Omdat ze de bewegingsvrijheid heeft kan het kindje makkelijker in het bekken dalen. En de benodigde draaien maken om soepel geboren te worden.
 • Er is minder behoefte aan pijnstilling als moeders in het water bevallen. Het warme water is de natuurlijke pijnstiller.
 • De druk van het water geeft tegendruk tegen het perineum en het verwarmd en verzacht het weefsel. Er is minder kans op inscheuren of inknippen als je in het bad bevalt.
Voordelen voor de baby
 • De moeder kan meer ontspannen door het warme water. Daardoor krijgt de baby meer zuurstof via de placenta. Hij doorstaat de geboorte beter
 • Er is geen pijnstilling nodig, waardoor de baby geen nadelige gevolgen heeft van de pijnstillers.
 • De geboorte verloopt soepel en korter, de geboortereis is voor de baby minder intensief.
 • De baby kan de spildraaien beter maken als de moeder meer bewegingsvrijheid heeft. Hij maakt de persfase beter door.
 • De overgang van het warme vruchtwater naar het warme badwater maakt de geboorte zelf heel prettig voor de baby. Veel baby’s huilen niet gelijk als ze in het water zijn geboren. De overgang is rustig en soepel. Ze hebben een rustige, vredige start waar ze later nog veel plezier aan beleven. De eerste aanraking met de buitenwereld is zacht en warm. Wat een welkom!

Bevallingsbad huren

Wil jij ook in bad bevallen? Je kan het geboortebad huren voor een periode van 6 weken vanaf 37 tot 43 weken. Mocht je over de grens van 42 weken gaan, dan hoef je geen stress te hebben dat het bad weer naar de volgende huurder moet.

Ik verhuur de volgende bevallingsbaden:

 • La Bassine Cocon (€ 60,-). Dit bad is blauw met verticale banen en biedt plaats aan 1 persoon (afmetingen bad: 165 x 135 cm)
 • La Bassine Cocon Professional Maxi (€ 75,-)
  Dit bad is paars met horizontale banen en is geschikt voor twee personen (afmetingen bad: 191 x 164cm).

Het opzetten en vullen van het bad duurt gemiddeld 45-60 min.

Werkwijze:

 • Als je hem wil reserveren, stuur je een mail naar info@estherhut.nl. Na de aanbetaling van €25,- is je reservering definitief.
 • Op het afgesproken moment kan je hem ophalen in Berkel en Rodenrijs. Het restant van de huurprijs dient dan overgemaakt te zijn.
 • Bij het ophalen kan de borg van € 100,- contant worden betaald of overgeschreven worden.
 • Na de bevalling zien we het bad graag weer netjes retour, uiterlijk met 43 weken.
 • Nadat het bad en het geboortepakket is gecontroleerd, ontvang je de borg weer op je rekening. Dit is binnen 5 werkdagen.

Wat als je het bad onverwachts niet kan gebruiken?

Wordt je bevalling binnen de huurperiode onverwacht medisch en kun je niet in het bad bevallen, dan betaal je wel de volledige huur. De huur van de persoonlijke hoes en slang krijg je terug, mits ze in de ongeopende verpakking zitten, dat is € 55,-. Mocht je annuleren voor de huurperiode dan betaal je € 25,- administratiekosten.

Inhoud geboortepakket

* Het geboortebad ‘Cocon’ (€ 60,-) of het geboortebad ‘Cocon Professional Maxi’ (€ 75,-)
* 2 soorten kraankoppelingen
* elektrische opblaaspomp
* elektrische dompel afvoerpomp
* spiegel
* thermometer

Verplichte persoonlijke artikelen (€ 55,-)

* Hygïenische binnenhoes
* Nieuwe BPA-vrij aanvoer/afvoerslang
* Schepnetje

De totaalkosten bedragen voor de Cocon € 115,- en voor de Maxi € 130,-.

Je krijgt bij mij desgewenst gratis een professionele bal erbij te leen. Deze is zo fijn om te gebruiken tijdens de weeën, om in beweging te blijven. Hierdoor opent het bekken steeds op een andere manier en helpt het jouw kindje om zijn weg door het bekken soepeler af te leggen.

Specificaties Bevallingsbaden

Kenmerken
Geboortebad Cocon Maxi Professional
Geboortebad Cocon
Huurprijs
€ 75,-
€ 60,-
Vloerdikte na vullen met lucht
7.5cm
7.5cm
Intern zitje
nee
nee
Vorm bad
Ovaal
Ovaal
Afmetingen binnenkant
145 x 118cm
125 x 95cm
Afmetingen buitenkant
191 x 164cm
165 x 135cm
Diepte bad
62cm
66cm
Eco-friendly PVC materiaal
ja
ja
Handvatten binnenzijde
vier
twee
Handvatten boven- en buitenzijde
twee
geen
Watercapaciteit
625 liter,
bij 80% gevuld
450 liter,
bij 80% gevuld

Gratis e-book ontvangen?

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn e-book met 30 waardevolle tips voor een natuurlijk verloop van de geboorte gratis in je mailbox!
Scroll naar top