Reflexintegratie behandelingen

Reflexintegratie behandelingen voor je baby 

Geboren worden is een zware reis. Maar als je contact blijft met je kindje tijdens de geboorte en hij daarna fijn rustig op jouw borst mag bijkomen, herstellen baby’s daar prima van. 

Zijn er extra stressvolle momenten geweest tijdens de geboorte, bij de baby zelf of bij de moeder, dan kunnen de negatieve effecten langer aanhouden. De baby kan zich bijvoorbeeld moeilijk ontspannen. Hij blijft alert en de schrikreflex (gespreide armpjes als reactie op een plotseling geluid of plotselinge beweging) is overmatig en lang aanwezig. Het verhindert de baby om zich over te geven aan de slaap. Je baby huilt buitenmate veel en lang en kan moeilijk getroost worden. Dat zijn momenten dat Reflexintegratie ingezet kan worden.  

De behandelingen zijn er op gericht om het lichaam weer tot rust te brengen. De ouders leren hoe ze hun kindje kunnen ontspannen en helpen loslaten. Eenvoudige massage technieken die de ouders na de behandeling voortzetten. Het werkt twee kanten op. Een blije baby zorgt voor blije ouders. Het positieve effect is voor jullie allemaal heilzaam. 

Reflexintegratie behandeling voor de zwangere vrouw

Stress is voor lichaam en geest niet goed, dat weten we allemaal. Maar gebeurtenissen zijn niet te vermijden en het daarmee omgaan gaat niet altijd zoals je zou wensen. Het is goed om je bewust te zijn dat stress niet onvermijdelijk is, maar je er wel extra ontspanning tegenover moet zetten. Zo blijft je lichaam en geest in balans en kan het herstellen en optimaal functioneren. 

Voor een zwangere vrouw is dit extra belangrijk. Haar stresshormonen komen namelijk door de placenta heen. Via de navelstreng komen deze hormonen (Adrenaline en Cortisol) bij de baby en in het vruchtwater. Het kindje baadt in de stoffen die de moeder fysiek en mentaal tot zich neemt. Stress hormonen zien niet goed voor de lichamelijke ontwikkeling van de baby, zeker de langdurige stress hormonen. Maar ook voelt het kindje deze stress maar kan er niet aan ontsnappen. Het geeft de baby het gevoel dat de wereld waar hij straks in wordt geboren, stressvol is en dat hij goed alert moet gaan zijn. Dit is niet wenselijk. 

Mocht je stressvolle gebeurtenissen meemaken, maak dan contact met je kindje. Leg hem in gedachten of hardop uit wat er speelt, en dat het ook weer over gaat. En ga dan bewust ontspannen en ervoor zorgen dat dat je feelgood hormonen in je lichaam vrij komen. En tevens bij de baby komen. Luister rustige muziek, neem een warm bad, ga even wandelen of pak een momentje rust. Dan blijft het in balans. 

Heb je echter langdurige stress of zijn er heftige gebeurtenissen, die zelfs traumatisch kunnen zijn, boek dan een behandeling. Met een paar Reflexintegratie behandelingen kunnen we je lijf weer in de ontspanning krijgen, en de langdurige stress achter je laten. Dit is helend voor jezelf en voor je baby!

De kosten voor een behandeling Reflexintegratie bedragen € 100,- voor een 1,5 uur. 
Ze vinden bij je thuis plaats. Binnen Lansingerland zijn de reiskosten inbegrepen. Daarbuiten komt er  € 0,19 per kilometer bij.

NICOLE: “Esther is een professional in het observeren van het kind en het luisteren naar waar er problemen zijn.”

Esther heeft ons fantastisch geholpen door ons technieken aan te leren die ervoor zorgen dat onze kleinzoon makkelijker in slaap valt en massage technieken waar hij erg ontspannen van wordt.
Zij geeft een duidelijke en heldere uitleg over haar bevindingen. Doordat zij een natuurlijke rust uitstraalt maakt zij heel makkelijk contact met het kind.