“Bevallen vind ik een geweldige life-changing ervaring en ik gun het iedereen om daar tevreden op terug te mogen kijken!"

Ik ben Esther Hut. Samen met mijn jeugdliefde Marcel heb ik zes prachtige kinderen mogen krijgen; Nienke (2004), Sem (2005), Anne-Sofie (2013), Lotte (2015), Sterre*(2017) en Maas (2019). Het moederschap vind ik het mooiste dat er bestaat. Het ouderschap vind ik ook het meest intensieve dat er bestaat. Bovenal vind ik het heel bijzonder en een voorrecht om deze prachtige zielen te mogen begeleiden in hun leven.

Van oorsprong ben ik leerkracht. Het doceren zit in mijn bloed, net als het ondernemerschap. De stap naar het zelfstandig ondernemen was een spannende maar zeer waardevolle stap. Eerst als reflexintegratie behandelaar en sinds 2016 als zwangerschaps- en geboortecoach. Dit is voor mij het meest bijzondere werk. Ik kan van betekenis zijn bij de start van het leven. Als behandelaar was ik bezig met het helen van lichamelijke en emotionele wonden. Nu kan ik helpen om dit te voorkomen. Wat een voldoening geeft deze missie.

Zwangerschap en geboorte is ook mijn passie. Ik heb bevallen zelf altijd als iets heel spannends gezien, maar zo iets bijzonders. Ik was bang voor de pijn, maar keek uit naar het ontvangen van mijn kind. Elke bevalling leerde ik wat ik een volgende keer wel weer wilde en vooral wat ik niet meer wilde bij een bevalling. Ik las mij steeds meer in, en groeide in mijn persoonlijke ontwikkeling. Deze kennis en ervaringen kan ik nu doorgeven. Mijn levenservaringen, mijn ervaringen als moeder van een groot gezin en mijn ervaringen als bewuste zwangere.

Mijn wens is om iedere moeder het vertrouwen te laten voelen in haar eigen lichaam en naar de bevalling te laten uitkijken. Bevallen vind ik een geweldige life-changing ervaring en gun het iedereen om daar tevreden op terug te mogen kijken.

Mijn missie

De geboorte van een kind vind ik een fantastisch moment. Een heilig moment. Het moment dat een vrouw een moeder wordt. Het moment dat een ziel zijn intrede maakt in de wereld en met zijn eerste ademteug "ja" zegt tegen dit leven.

Mijn wens is dat iedereen met trots en vol liefde terugkijkt naar deze mooie ontmoeting tussen ouders en kind. Dat moeders zich krachtig hebben gevoeld en regie hebben gehad over hun bevalling. Dat de baby een zo’n zacht mogelijke start heeft gehad zonder onnodige interventies. En als het anders is gelopen als gewenst, dat ouders bewust zijn van het extra belang van de hechting en oog hebben voor de behoeftes van hun baby. Zodat de start van het leven zo warm, liefdevol en krachtig mogelijk mag zijn.

Elke vrouw herinnert zich de rest van haar leven de geboorte van haar kind en hoe ze zich toen voelde. Het lichaam van elke persoon herinnert zich zijn geboorte en welke impact dat heeft gehad. Met bewust zijn van deze impact zorgen we voor bewust Zijn.

Ik heb persoonljike ervaringen als moeder in hart en nieren van een groot gezien. In al die jaren heb ik een databank aan kennis opgedaan die ik graag deel met aanstaande ouders. Met liefde, aandacht en empathie begeleid ik ouders die een kind mogen verwelkomen in de voorbereiding op de geboorte. Ik ben er ook in de belangrijke periode erna. Met raad en daad. Ik bied een luisterend oor naast de sessies en consulten in het vierde trimester.

Ik begeleid ouders en hun kindjes op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau. Het een kan niet zonder het ander. Het is een geheel. Op deze holistische wijze geef ik mijn leven vorm en ook mijn begeleiding.

Mijn bevallingsverhalen

Gratis e-book ontvangen?

Schrijf je nu in voor mijn nieuwsbrief en ontvang mijn e-book met 30 waardevolle tips voor een natuurlijk verloop van de geboorte gratis in je mailbox!
Scroll naar top