De trotse en verdrietige badbevalling van onze kleine en prachtige Sterre

Zelfs bij mijn vijfde bevalling, waarbij ik wist dat onze dochter het niet zou overleven vanwege een ernstige fatale chromosomen afwijking, kan ik heel tevreden terugkijken op het geboorteproces. De wens van een badbevalling werd gehonoreerd in het ziekenhuis. Met de HypnoBirthing ontspanning op de achtergrond stapte ik het warme water in. Heel bewust kon ik het hele bevallingsproces volgen en erin meegaan. Vier uur na de inleidingsmedicatie werd onze dochter in het warme water geboren.

Zij is tijdens de geboorte overgegaan. Ik weet zeker dat zij onze warmte, liefde en ontspanning heeft gevoeld en dat we elkaar daardoor hebben kunnen loslaten. Wij waren met trots ouders geworden van ons vijfde kindje. Ondanks de uitermate medische setting en de emotionele dualiteit van loslaten en overgave vanwege het verdriet, kijken wij met trots en dankbaarheid terug op deze bijzondere reis.

Scroll naar top